Sunday, 15 May 2016 00:00

Kvar HDD-a – što uraditi?

Rate this item
(1 Vote)

Kvar HDD-a – što uraditi?

Što napraviti u slučaju gubitka podataka sa HDD diska?

U slučaju neželjenog gubitka podataka vrlo je bitno da se pridržavate nekih osnovnih pravila, što može biti presudno kod spašavanja:
- Disk na kom su izgubljeni podaci NE KORISTITI više.
- Najbolje je Hard disk izvaditi iz stroja ili isključiti stroj iz napajanja,
- Ako su podaci samo pobrisani ili formatiziran disk, podatke ćemo vratiti skoro sigurno Data Recovery tehnologija se konstantno i neprestano razvija, i prati razvoj novih diskova i medija, koristi najnovija tehnološka dostignuća i znanja, te zahtjeva profesionalni pristup usavršavanju i konstantna velika ulaganja u opremu
- Stoga preporučamo: NIKAKO ne pristupati oštećenom disku, ne koristiti nikakve “disk doktore”, “undelete” programe i slično
- Nemojte se igrati liječnika (data recovery inženjera) ubiti ćete pacijenta (podatke na hard disku)
- Najčešći simptomi neispravnog hard diska su neobični zvukovi, obavijesti o greškama te neprepoznavanje diska od strane operativnog sustava, ako nije moguće pristupiti hard disku najvažnije je ugasiti računalo kako ne bi došlo do dodatnih oštećenja. Hard disk je elektromehanički uređaj unutar kojeg se magnetske ploče rotiraju brzinom od 7200 okretaja u minuti te je u slučaju oštećenja dovoljan jedan djelić sekunde kako bi podaci bili trajno izgubljeni.
- Ne pokušavajte spašavati podatke bez profesionalne opreme. Sve intervencije na diskovima (HDD) se isključivo obavljaju unutar čiste komore.

Read 5563 times Last modified on Sunday, 15 May 2016 12:53